Mostantól 17 helyszínen, összesen 250 dokkolóval üzemel a veszprémi elektronikus közbringarendszer, a V-Bike, ehhez 106 kerékpár áll a felhasználók rendelkezésére.

A V-Bike, Magyarország első, tisztán elektromos kerékpárokkal üzemelő közbringa rendszere, 2023-as indulása óta már több alkalommal bővült. A V-Busz Kft. első körben 10 állomás üzemeltetését kezdte meg 2023. július 1-jével,  100 elektromos rásegítésű kerékpárral. Még tavaly ősszel új gyűjtőállomás került a vasútállomáshoz, így már a vonattal közlekedők is könnyedén igénybe vehetik a szolgáltatást a városban történő közlekedésükhöz.

Az új állomások átadója kapcsán Porga Gyula polgármester emlékeztetett, egyedülálló Magyarországon, hogy egy városban 100 százalékban elektromos rásegítésű kerékpárok üzemeljen a közbringa rendszer részeként, ami így mindenki számára hozzáférhető, elérhető és kényelmes.

Elhangzott, a Veszprém Kártyával rendelkezők számára még kedvezőbb a kölcsönzés, hiszen ők mindössze 500 forintért féléves bérletet szerezhetnek be. Ezt a növekvő bérletszámok is visszaigazolták az elmúlt hónapokban.

Az új állomások kiválasztásakor fő szempont volt, hogy eddig még nem elérhető városrészek is rákerüljenek a térképre, illetve közlekedési módváltási csomópont legyen. Ennek megfelelően mostantól gyűjtőállomás üzemel a Dózsa György téren, a Török Ignác utcában, a Stadion utcában (kollégium), az ügyintézés-turizmus-rendezvények elérése szempontjából fontos helyszínen, az Óváros téren, továbbá az autóbusz-állomás közelében – hangsúlyozta Polgári István, a V-Bike-ot üzemeltető V-Busz Kft. ügyvezetője. Hozzátette, akik egyszer felülnek ezekre az elektromos kerékpárokra, kicsit más érzésük lesz a kerékpározással kapcsolatban és örömmel használják. Éppen ezért a V-BuszON+ applikációban is elérhetők lesznek a V-Bike állomások információi.

Az Egyetemvárosrész önkormányzati képviselője köszönetet mondott az üzemeltetőknek, hogy ez a városrész is elérhetővé vált a V-Bike rendszerében. – Bízom benne, hogy minél többen használják ezt az új gyűjtőállomás és a V-Bike kerékpárokat – húzta alá.

V-Bike-kal a munkába (is) – példaértékű városi együttműködéssel bővült a veszprémi elektromos közbringa rendszer.

A tizenkettedik V-Bike gyűjtőállomás a napokban készült el a Continental finanszírozásában a cég Házgyári úti telephelyén. Az üzemeltetést a V-Busz végzi, az egyedi dizájnnal rendelkező állomás pedig természetesen mindenki számára elérhető. A közreműködők bíznak benne, hogy sokan élnek a lehetőséggel és a munkába járáshoz is ezt a környezetbarát megoldást választják a jövőben.

Bővebb információ: vbike.hu.