A V-Busz által április végén az általános iskola alsó tagozatos diákjai számára meghirdetett “Szeretem a lila buszt!” rajzpályázatra közel 30 db pályamű érkezett. Az eredményhirdetésre pénteken került sor, természetesen “V-Buszos” helyszínen, a Haszkovó-fordulóban.

A zsűrinek rendkívül nehéz dolga volt, hiszen valamennyi pályázó megérdemli, hogy külön gratuláljunk neki. Végül megosztott I., II. és III. díj mellett döntött a zsűri,  a MÉZ Rádió pedig különdíjat ajánlott fel annak a kisdiáknak, aki a “húszemeletest” (és rajta a MÉZ feliratot) is rárajzolta a lapra a busz mellett.

Hegedűs Barbara, Veszprém Megyei Jogú Város alpolgármestere – a zsűri egyik tagja – az eredményhirdetésen kiemelte, hogy a város egyik célja, hogy minél többen használják a közösségi közlekedést, az új autóbuszokat, és nem csak a felnőttek, hanem a fiatalok és a gyerekek egyaránt.

A helyezettek a V-Busztól egy-egy egész nyárra szóló utazási igazolványt kaptak, a MÉZ Rádió különdíjasa pedig egy exkluzív látogatást a MÉZ Rádió stúdiójába. A két leglelkesebb iskola diákjai sem maradtak ajándék nélkül: a Botev iskolások egy telephely-látogatáson vehetnek részt, a Dózsa iskola tanulóit pedig egy kiválasztott napon a V-Busz különjárata fogja “összegyűjteni” a város különböző pontjairól és elvinni őket az iskolába.

Minden benevezett kisdiák emléklapot kap a pályázaton való részvételéről, és a nyár folyamán valamennyi rajz – nem csak a nyerteseké – látható lesz a V-Busz járatain.

Végezetül álljon itt a nyertesek listája – a nevekre kattintva a díjazott rajzok is láthatóvá válnak:

Gratulálunk a nyerteseknek! Egyúttal köszönjük az iskoláknak, a felkészítő tanároknak és a szülőknek a támogatást!

További sajtómegjelenések: vehir.hu – Őszintén a V-Buszról gyerekszemmel; Buszvezető leszek – Veszprém Televízió (veszpremtv.hu)

V-Busz