Tisztelt Utasaink, tisztelt V-Bike felhasználók!

Közel egy éve üzemel Magyarország első, 100%-ban elektromos rásegítésű kerékpárokból álló közbringa rendszere, a V-Bike. Ez alatt az idő alatt több százan használták a kerékpárokat, a gyűjtőállomások száma pedig 10-ről 17-re nőtt- A felhasználói igények és visszajelzések alapján egy újabb, izgalmas kezdeményezéssel élünk a mai naptól: megnyitjuk a lehetőséget arra, hogy a V-Bike kerékpárokat Veszprém (közigazgatási) határán túl is lehessen használni.

A nyár folyamán egy elektromos kerékpár napi/félnapi bérleti díjánál jóval kedvezőbb áron fedezhető fel a környék a V-Bike közbringáival. A legtöbben talán már tudják, hogy akár alkalmi felhasználóként jeggyel, akár rendszeres felhasználóként bérlettel használja valaki a rendszert, a használat első 30 perce minden bérlés során ingyenes. Amennyiben fél órán belül nem kerül visszahelyezésre a 17 gyűjtőállomás valamelyikébe a kerékpár, ezt követően 500 Ft-ba kerül minden további 30 perc használat.

Jó tudni azt is, hogy a domborzattól, az elektromos rásegítés mértékétől, de akár a testsúlyunktól és a szélerősségtől is függ a kerékpárok hatótávja. Biztonsággal 30-35 km-re nyugodtan tervezhetjük a túrát – de ne feledjük, hogy vissza is kell érkezni! ???? A kerékpárok természetesen nem állnak le az akkumulátorok lemerülését követően, egyszerűen „csak” nem lesz elérhető az elektromos rásegítés. Az akkumulátorok töltöttségét a kormányon egy négy fokozatú kijelző mutatja. 

Egy kellemes kirándulás az új kerékpárúton Márkó-Bánd irányába, a nemesvámosi Baláca Régészeti Park meglátogatása vagy a Szentkirályszabadja felé vezető dombok izzadságmentes legyőzése nem jelenthet akadályt a kerékpároknak.

Kis odafigyeléssel, elsősorban az elektromos rásegítés alacsonyabb fokozaton történő használatával pedig a Balaton sem elérhetetlen!

Nézzünk példaként egy frissítő alsóörsi strandolást, ahova szemet gyönyörködtető tájakon keresztül juthatunk el. Az elektromos rásegítésnek köszönhetően mindenféle erőlködés nélkül tudod teljesíteni a távot.  Az alsóörsi strandon felfrissülhetünk a Balatonban (Veszprém Kártyával ráadásul kedvezményes árú a belépő), majd irány vissza Veszprémbe. A cseppet sem megerőltető tekerés, kényelmesen 1-1 órát vesz igénybe, 2 óra strandolás, az összesen 4 óra. Ebben az esetben a bérlési díj (az első ingyenes 30 percet követően) további 7-szer fél óra, vagyis 7×500=3.500 Ft lesz. Ezt az összeget – alkalmi felhasználók esetében a bankkártyán befoglalt letétből vonjuk le, míg a bérleteseknél V-Bike kártyára feltöltött egyenlegből. Az egyenleg feltölthető a V-Bike applikáción keresztül, a pin paddal rendelkező gyűjtőállomásainkon vagy az ügyfélszolgálaton.

Varázslatos tájak, maximális kikapcsolódás, és akár egy frissítő strand. Az elektromos rásegítésnek köszönhetően ráadásul a hazaút sem lesz megerőltető.

Amennyiben felhasználóként a városon kívül szeretnék lezárni a kerékpárt, minden esetben használják a „vészleadó” lakatot, amely az első sárvédőre van rögzítve. Fontos, hogy lezárást követően ennek a kulcsát mindenki tartsa magánál, ne hagyja a lakatban. A „használati utasítás” megtalálható a videós segédletünkben: Videós segédlet (vbike.hu)

Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

V-Busz