,,V-BIKE KÖZBRINGA ÁLLOMÁS LÉTESÍTÉSE A VESZPRÉMI VASÚTÁLLOMÁSNÁL”

 A projekt azonosítószáma: ET-INF-2022/719400

Az Európa Kulturális Fővárosa 2023 cím elnyerése fontos infrastrukturális fejlesztéseket jelentett a város számára, melynek egyik fő attrakciója a helyi közösségi közlekedésben a V-Bike közbringa-rendszer elindítása volt 2023. júliusában.

A város így 100 db elektromos bérkerékpárral és 10 db gyűjtőállomással gazdagodott, a rendszer üzemeltetője pedig még ebben a hónapban, közszolgáltatási szerződés keretében a V-Busz Kft. lett.

A V-Busz Kft. a Veszprém-Balaton 2023 Zrt-hez benyújtott támogatási kérelmében a város egyik legfontosabb közösségi közlekedési csomópontjához, az EKF évad keretében és jelentős támogatási forrásból felújított Vasútállomáshoz kívánt V-Bike gyűjtőállomást telepíteni. A 15 millió forintos pályázati forrás segítségével lehetőség nyílik egy gyors és környezetbarát közlekedési alternatívát nyújtani a veszprémiek és az idelátogatók számára.

A 13 dokkolóállomásos V-Bike közbringa állomás a felújított felvételi épület főbejárata mellett helyezkedik el, a Telekom Rendszerintegráció Zrt. és a Veszprém 2030 Kft. hatékony és eredményes közreműködésével 2023. október 5-én, a felújított vasútállomás épületével egyidejűleg a V-Bike állomást is használatba vehették az utasok.

Jelen projekt keretében a V-Busz Kft. további 6 db elektromos rásegítéssel rendelkező V-Bike kerékpárt, valamint az állomás és a kerékpárok üzemeltetéséhez szükséges tartalék alkatrészeket szerzett be, így biztosítva az immár 11 db gyűjtőállomásból és 106 db elektromos kerékpárból álló V-Bike rendszer hosszú távú működését.

V-Busz