Tisztelt Utasaink!

Idén szeptember 16. és 22. között huszonkettedik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet, amelynek célja, a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampánya évről évre egyre népszerűbb Magyarországon. A mobilitási hét idei mottója: Takarékoskodj az energiával!

A V-Busz Kft., mint Veszprém helyi autóbuszos közösségi közlekedési szolgáltatója és a V-Bike közösségi bérkerékpár rendszer üzemeltetője az alábbi programokkal csatlakozik az összeurópai kezdeményezéshez:

  • 09.16. (szombat) 15-17: „Buszsimogatás” a Haszkovó fordulóban

Gyere el, nézd meg kívülről-belülről a buszainkat! 0-99 éves korig bárkinek ajánlott. Ülj be a sofőr ülésébe, nézd meg alaposan a hatalmas motort vagy legyél te az, aki megtankol egy elektromos autóbuszt!

  • 09.19. (kedd), 15-17: Bringás uzsonna az Erzsébetligetben

A V-Busz és a Magyar Kerékpárosklub veszprémi szervezete által szervezett vidám együttlét során díjmentesen kipróbálhatod a vadonatúj elektromos V-Bike (köz)bringákat!

  • 09.20. (szerda), egész nap: V-Bike challenge középiskolásoknak és egyetemistáknak

Ki tudja a legrövidebb idő alatt vagy a legrövidebb útvonalon végigjárni mind a 10 V-Bike állomást? Jelentkezés és bővebb információ: vbikeveszprem@gmail.com

  • 09.22. (péntek): Autómentes nap – használd díjmentesen a V-Busz és a V-Bike járműveit!
Az autómentes napon érvényes forgalmi engedély felmutatásával egész nap díjmentesen használhatók a V-Busz autóbuszjáratai.

A V-Bike közbringarendszer kerékpárjai ugyanezen a napon egy 0 forintos regisztrációs napijeggyel használhatók. A használatra a napijegy szabályai vonatkoznak, tehát a rendszer a 10 ezer forintos kauciót befoglalja a vásárlók bakkártyáján/hitelkártyáján, hiszen minden ügyfélre vonatkozik a szabály, hogy csak az adott kölcsönzés első fél órája díjmentes. Aki 30 percen túl is használja a kerékpárt, annak minden további megkezdett fél óra 500 forintba kerül. 24 órán belül korlátlan számú kölcsönzés lehetséges, valamennyi kölcsönzés első fél órája díjmentes. További információk a rendszer használatáról: vbike.hu

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

V-Busz