Az Európa Kulturális Fővárosa évadhoz kapcsolódóan a V-Busz nem csak a személyszállítási szolgáltatások magas színvonalú ellátásával vesz részt a rendezvények lebonyolításában. „Utazó nagykövetként” a művészet minél több ágával működünk együtt annak érdekében, hogy a kultúra valóban a mindennapjaink részévé váljon. Legyen szó gyerekek rajzairól, a Holtszezon irodalmi fesztivál idézeteiről a buszainkon, vagy akár a Művészetek Háza Street art pályázatában való részvételünkről.

Veszprém a „zene városa”. Ehhez kapcsolódóan terveink szerint a nyári hónapokban péntek esténként a 23 órakor induló 42-es és a 23.26-kor induló 47-es éjszakai járaton kisebb koncerteknek adnának helyet a V-Busz járművei.

A Zenebusz járatok a Hotel megállóhelyről indulnak és oda is érnek vissza, mintegy 25 perc alatt.

Lehetőséget szeretnénk biztosítani a zenészeknek, hogy egy nem mindennapi helyszínen léphessenek fel, ezáltal erősítsék ismertségüket, az (utazó)közönség számára pedig kézzelfogható élménnyé váljon a zenélés, annak öröme, felszabadultsága.

A „koncerthelyszín” adottságai miatt alapvetően akusztikus koncertek jöhetnek szóba. A menetrend tarthatósága miatt alapvetően nincs idő beállásra, nagyobb felszerelés stb. elhelyezésére, nincs hangosítás. Itt valódi „a capella” zenélés tud megvalósulni, néhány hangszer kíséretében.

 Az érdeklődők jelentkezését 2023. május 10-ig várjuk az alábbi címre: petho.imre@vehir.hu

„Legyen a zene mindenkié!” (Kodály Zoltán)

V-Busz