Tisztelt Utasaink!

A V-Busz Kft. 2020. nyarán egyedi pályázati kérelmet nyújtott be a Veszprém-Balaton 2023 Zrt-hez „Közösségi közlekedés karnyújtásra – digitális utastájékoztató táblák és készpénzmentes jegyautomata eszközök beszerzése” címmel. A projekt 100.000.000 forint vissza nem térítendő támogatásban részesült. Megvalósítás: 2021.07.01. – 2023.06.30.

A projekt célja az volt, hogy a 2023. évi Európa Kulturális Főváros évadra való felkészülés jegyében a helyi közösségi közlekedés szolgáltatási színvonalát is emelni tudja a V-Busz Kft., a járműpark cseréje mellett. A projekt keretében 15 db készpénzmentes jegykiadó automata és 8 db kültéri digitális utastájékoztató kijelző beszerzése és telepítése valósul meg.

A digitális utastájékoztató táblák március közepén kerültek ki az első 6 helyszínre, városunk legforgalmasabb megállóhelyeire (Hotel és az Autóbusz-állomás mindkét oldala, valamint a Veszprémi Petőfi Színház és a Komakút tér), és az előzetesen megvalósított integrációnak köszönhetően azonnal éles üzemben tudták megkezdeni a működésüket. A hátralévő két helyszínre (Vasútállomás – 2 db kijelző) a tervek szerint 2023. I. félévének végéig kerülnek ki az utastájékoztató kijelzők.

A készpénzmentes jegykiadó automatákkal – a már meglévő 3 darab, készpénzzel is használható automatán kívül – a város legtöbb városrészében, több nyelven, akadálymentes módon, 0-24 órában biztosítható a V-Busz díjtermékeinek (jegyek, bérletek) megvásárlása. Az első 12 db jegykiadó automata telepítése és élesítése március végére megtörtént, április 1. napjától éles tesztüzemben már az utazóközönség is használhatja az őket. A fennmaradó három helyszínen az automaták telepítése szintén az I. félév végéig történik meg.

A 15 helyszín (dőlt betűvel szedve, ahol még nem történt meg az automaták kihelyezése):

  1. Autóbuszállomás I.
  2. Autóbuszállomás II.
  3. Hotel
  4. Veszprémi Petőfi Színház
  5. Komakút tér
  6. Gyulafirátót, Vízi utca
  7. Kádárta, Győri út
  8. Kádártai úti forduló
  9. Stadion u. 19.
  10. Dózsa György tér
  11. Endrődi Sándor lakótelep
  12. Kereszt u. 9. (V-Busz ügyfélszolgálat)
  13. Vasútállomás
  14. Cholnoky forduló
  15. Kálvin János Park

Kizárólag bankkártyás fizetés lehetséges az automatákon, ennek köszönhetően jelentősen csökkenthető volt az automaták mérete és beszerzési költsége, valamint megszűnik az érmék és bankjegyek elakadása miatti műszaki hibák lehetősége is.

A „régi” automatáink közül a Cholnoky SPAR-nál és a Hotelnél található automaták március folyamán új, időjárás elleni védelmet kaptak, a Haszkovó fordulónál található automata az ott folyó átalakítási munkák miatt jelenleg üzemen kívül van.

Mind a jegykiadó automatákkal, mind pedig az utastájékoztató kijelzőkkel kapcsolatos észrevételeiket az info@vbusz.hu emailcímre várjuk.

V-Busz