Gyerekzsivaj töltötte be a V-Busz telephelyét kedden. A tavalyi évben meghirdetett szlogenpályázat nyertesei zsebelték be jól megérdemelt jutalmukat.

A tavalyi Európai Mobilitási Héten, 2022. szeptemberében hirdette meg a V-Busz és a Kukkantó Egyesület közös szlogenpályázatát, az alternatív és a közösségi közlekedés népszerűsítésére, “Közlekedés? – Gondold újra!” címmel. 33 pályázó közel 50 pályaműve érkezett be a Kukkantó szerkesztőségébe. A díjkiosztót decemberben tartotta a V-Busz az adventi forgatag színpadán.

Toldi Csongor, a Báthory István Általános Iskola 3.C osztályos tanulója írta a győztes szlogent, a csoportos vers kategóriában a Báthory István Általános Iskola 2. C osztályának közös alkotása lett az első, szintén verssel pályázott és nyert Bacchioni Robert, a szentkirályszabadjai Szent István Király Általános Iskola 5. osztályos tanulója.

A díjazottak kedden délelőtt érkeztek a telephelyre. A V-Busz munkatársai nagy szeretettel fogadták a lelkes csapatot és elkalauzolták őket a buszok birodalmába. Először a diszpécseri munkával ismerkedtek meg. Érdeklődve figyelték a monitorokat, mellyel folyamatosan nyomon követik az itt dolgozó kollégák az épp munkában lévő buszokat.
A kaland következő megállója a szerelőműhely volt, ahol a buszok folyamatos karbantartását végzik. Itt megismerkedtek a járművek legfontosabb tulajdonságaival, a sofőrülésbe is mindenki beülhetett, illetve a szerelőaknából a buszok alját is szemügyre vehették.

Meglepetésként a győztes szlogent a különjáratot teljesítő busz kijelzőjén is feltüntették a V-Busz munkatársai, amivel a telephely bejárását követően a Veszprém Tv stúdiójába vették az irányt a gyerekek, ahol a Kukkantó műsor rögzítette a nyertesek műveit, saját előadásukban.

V-Busz