A napijegy és a családi napijegy érvényességi ideje 1 naptári nap, a feltüntetett napon 0 órától az azt követő nap 02 óráig tart.

A hetijegy érvényességi ideje 7 nap, a feltüntetett kezdőnapon 0 órától az azt követő hetedik nap 02 óráig tart. Nevet vagy igazolványszámot kell feltüntetni rajta, és ellenőrzéskor fel kell mutatni az ezt tartalmazó, személyazonosításra alkalmas okmányt.

A félhavi (15 napos) bérletek érvényességi ideje 15 nap, a feltüntetett kezdőnapon 0 órától az azt követő tizenötödik nap 02 óráig tart.

A havi bérletek érvényességi ideje 1 hónap, a feltüntetett kezdőnapon 0 órától a következő hónap kezdőnappal megegyező napjának 02 órájáig tart.

A negyedéves bérletek érvényességi ideje 3 hónap, a feltüntetett kezdőnapon 0 órától a kezdőnaptól számított harmadik hónap kezdőnappal megegyező napjának 02 órájáig tart.

A szemeszterbérlet első féléves (szeptember 1-jétől a következő év február 1-jén 02 óráig tartó) vagy második féléves (február 1-jétől július 1-jén 02 óráig tartó) érvényességi idővel váltható.

A teljes árú bérleteken általános bérletigazolvány, személyazonosító igazolvány, fényképes vezetői engedély vagy útlevél számát kell feltüntetni. A tanuló bérleteken, szemeszterbérleteken a diákigazolványon szereplő oktatási azonosító számot kell feltüntetni; bármely bérletet használhatják általános iskolás, középiskolás és felsőoktatásban tanuló nappali vagy esti tagozatos diákok (levelező és távoktatásos képzés nem jogosít tanuló bérlet használatára). Az egyéb bérleteken a megfelelő bérletigazolvány számát kell feltüntetni. A bérlethez tartozó igazolványt ellenőrzéskor fel kell mutatni.

A jegyek, bérletek használatával kapcsolatos részletes információk a V-Busz Kft. Üzletszabályzatában, Díjszabásában és ügyfélszolgálatán (8200 Veszprém, Óváros tér 9., +36 70 945 2558, info@vbusz.hu) érhetők el.