Az eljutás megtervezésekor nagyon fontos mindenkinek, hogy tájékozódjon a menetrendről, hiszen így tudhatja meg, mikor kell elindulnia, hogy úticéljára időben érkezzen, és a megállóhelyeken se kényszerüljön fölösleges, kellemetlen várakozásra. A V-Busz járatainak menetrendjéről három helyen lehetséges a tájékozódás.

Minden megállóhelyen fel van tüntetve, hogy az adott megállóhelyen megálló viszonylatok percre pontosan mikor indulnak az adott megállóhelyről. Mivel minden megállóhelyen az ott konkrétan érvényes indulási időpontokat jelenítjük meg, így természetesen minden egyes megállóhelyen más indulási időpontok szerepelnek, mindenhol az abban a megállóban érvényes adatok. Fontos, hogyha az indulási megállóhelyről a célmegállóba több járattal is lehetséges az eljutás, akkor minden járatét érdemes megnézni, és a legkorábban indulóval utazni.

A honlapon utazástervező és valós idejű utastájékoztató felület található.

Ha ennek igénybevételével szeretnénk az eljutásunkat tervezni, a megfelelő helyen be kell írni a kiindulási és célmegállóhely nevét, ekkor a program megmutatja, hogy milyen útvonalon és járat(ok)kal érdemes utazni, és a kiindulási megállóból percre pontosan megmutatja a járat indulási idejét. Ugyanezen a felületen arra is lehetőségünk van, hogy a keresősávba beírt vagy a térképen kiválasztott megállóhelyről induló következő járatok erre a megállóra vonatkozó pontos indulási idejét megjelenítsük, ezek ráadásul – köszönhetőn a valósidejű utastájékoztatási rendszernek – nemcsak a menetrend, de az autóbusz valós tartózkodási helye alapján számított időpontok. Arra is lehetőség van, hogy későbbi időpontokra megjelenítsük a járatok menetrendjét, ekkor szintén az erre a megállóhelyre vonatkozó konkrét adatok jelennek meg.

A honlapon megtalálható vonalanként az összes megállóhely, összes irányának megfelelő utastájékoztató menetrendi tábla elektronikus formában (PDF).

Amelyik megállóhelyét megnyitjuk, az abból a megállóhelyről induló konkrét időpontok jelennek meg. A menetrendi táblák felső részén található egy úgynevezett „vonalcsík”, mely mutatja az autóbuszok végállomástól az egyes megállóhelyekig számított átlagos menetidejét. Nagyon fontos, hogy ez egy átlagos érték, mivel a városi forgalom nem ugyanakkora pl. vasárnap késő este és kedden a reggeli csúcsforgalomban. A buszok menetrendjeit is ezen sajátosságok figyelembevételével készítettük el, így biztosítható a menetrend szerinti közlekedés. Ez az oka annak, hogy ha végállomási indulási időhöz hozzáadjuk az átlagos, feltűntetett menetidőt, nem biztos, hogy az adott kiindulási megállóhelyünkön lévő menetrendben szereplő indulási időt kapjuk. (Vannak olyan, nagyforgalmú városi utakon közlekedő járataink, ahol a változó forgalmi viszonyok miatt a menetrendek 8-10 féle eljutási idővariácóval készültek, ezeket mind feltüntetni a menetrendi táblákon képtelenség és áttekinthetetlenséget eredményez.) Ezért az elektronikus menetrendi tábláknál is kiemelkedően fontos, hogy mindig annak a konkrét megállóhelynek a menetrendjét nézzük, ahol buszra kívánunk szállni.